Двете партии - ГЕРБ и ДПС - се обединиха срещу вътрешното

...
Двете партии - ГЕРБ и ДПС - се обединиха срещу вътрешното
Коментари Харесай

Рашков: ДПС и ГЕРБ се обединиха срещу вътрешното министерство |

Двете партии - ГЕРБ и ДПС - се сплотиха против вътрешното министерство към тезата за " полицейски репресии ", съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание по време на днешния парламентарен надзор.

Той даде обещание особено на ГЕРБ и Движение за права и свободи да популяризира всички доказателства за това кой упражнява репресии и кой не още на идващото им съвещание. Рашков беше безапелационен, че в случай че в пленарна зала продължи да бъде уронван престижа на Министерство на вътрешните работи, то на всякозаседание ще показва по 10 доказателства за осъществени нарушавания.

Изказването му е във връзка обвиняването на Халил Летифов от Движение за права и свободи, че към изборите през юли и ноември чиновници на Министерство на вътрешните работи са нахлували в домовете на хора с трайни увреждания и са ги принуждавали да потвърждават болесттите си. Той попита вътрешния министър дали той е издавал заповеди за тези дейности.

" Министърът на вътрешните работи не може да издава такива разпоредби на който и да е чиновник да упражнява деяние, които са настрана или в несъгласие с българските закони. Това го има единствено във вашите глави и на никое място другаде го няма. Не принизявайте и обиждайте българските служители на реда, че потъпкват закона, че реализират репресии и сходни други дейности ", отговори Рашков.

По време на парламентарния контрол вътрешният министър разгласи още, че по време на изборите са правени опити за операции посредством ТЕЛК решения. Той заяви, че подправените медицински експертизи са използвани за гласоподаване посредством преносима изборна секция.

Халил Летифов пък го укори, че не той, нито пък служителите на реда са хората, които имат нужната експертиза, с цел да дефинират кой е болен и кой не. Той упрекна министерството в политическа принуда. 

Рашков му отвърна, че тезата " политическа принуда " е " рефрен " на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които обаче нямат доказателства за такива действия и употребяват тези обвинявания за политически цели.

Служебният министър прикани, в случай че представители на тези партии имат доказателства, да подадат сигнал в Министерство на вътрешните работи, който ще бъде тестван.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР